Klarlunds diamantguide

KLARLUNDS 5 C´ER

Diamanter klassificeres og prissættes ud fra disse 4 C´er: Cut, Color, Clarity og Carat. Samt Klarlunds femte C – Confidence.
Vores GIA-uddannede diamantgradére kan indkøbe diamanter, der opfylder alle dine ønsker om de 5 C´er.

Cut

Hvordan sliber man den perfekte diamant?
Slibningen af diamanten er det vigtigste, når man vurderer diamanter. Et dårligt slib kan få stenen til at miste sin glans. Formen på den færdige diamant defineres ud fra, hvordan rå-stenen ser ud, når den studeres ovenfra.

Colour

Diamanters farve klassificeres i henhold til GIA´s internationale farveskema som spænder fra farveløs til gul. Under 1% af alle diamanter i hele verden er farveløse og derfor yderst sjældne og kostbarer.

Clarity

Klarheden af en diamant bestemmes ud fra synlige indeslutninger som kan ses under mikroskop ved 10x forstørrelse. Skalaen går fra intern fejlfri til ufuldkommen. Klarheden har stor vægt for stenens evne til at reflektere lys og brillans.

carat

Vægten på en diamant måles i carat. 1 carat svarer til 0,20 gram, hvilket vil sige at en diamant på 5 carat kun vejer 1 gram. En brillant på 1 carat måler ca. 6,5 mm i diameter.

confidence

Tillid er vigtigt når man handler med diamanter.
At købe og investere i diamanter er en tillidssag. Klarlund handler udelukkende med internationale anerkendte diamantleverandører.