Klarlunds historie

Ure og smykker i mere end 70 år

Klarlund blev grundlagt i 1947 af Povl Klarlund, på Vesterbrogade. I starten var det salget af smykker, som var mest betydningsfuldt. Salget af ure var mere begrænset, da der ikke var fri import i efterkrigsårene. I 1955 overtog Klarlund forhandlingen af Rolex og har siden da opbygget en portefølje af verdens førende urmærker. Klarlunds forretning voksede, og i 1969 åbnede forretningen på Strøget.

1947

Povl Klarlund åbnede den første forretning på Vesterbrogade i København i 1947. Han var uddannet urmager og næringsbrevet fra 1953 gav ret til at drive urmagerforretning. Han havde samtidig en dyb passion for juveler og smykker.
Både ure og smykker er således dybt rodfæstet i Klarlunds DNA.

1953

I 1953 ansatte Klarlund den urmageruddannede Poul Bryld, der senere blev administrerende direktør for Klarlund.
Han var udadvendt som person og havde et naturligt talent for salg og marketing, samt en sans for, hvad der blev det næste nye.

1955

I 1955 skaffede Poul Bryld agenturet for Rolex til Klarlund og har siden opbygget en portefølje af verdens førende urmærker.
Rolex var dog på det tidspunkt ikke noget specielt velanskrevet mærke i Danmark, og danskerne syntes langt op i 1960´erne, at de store ure var decideret klodsede at se på og gå med.

1969

Det gik godt for Klarlund, og i 1969 åbnede forretningen på Østergade, Strøget.
I den anledning, udskrev man en succesfuld idékonkurrence, hvor landets førende guldsmede, arkitekter, grafikere og designere fik til opgave at designe smykker og ure.

1989

I 1989 blev Klarlunds forretninger købt af Axel Pitzner, grundlæggeren af Pitzner Auto. Axel Pitzner igangsatte efter overtagelsen en række moderniseringer af forretningerne, der sikrede at Klarlund forblev en succes. I dag ejes Klarlund af Axel Pitzner Fonden.

2012

Klarlund kunne i 2012 stolt fejre 65 års jubilæum og det blev markeret med udgivelsen af bogen om Klarlund samt en jubilæums udstilling på Børsen i København. “Klarlund – Navnet forpligter” er en cofee table book på 340 sider skrevet af Morten Kold og Nina Hald. I ord og billeder fortælles historien om Povl Klarlund, forretningerne og de eksklusive ur- og smykkemærker som Klarlund forhandler.

2012

Jubilæumsudstillingen i 2012 blev afholdt i de smukke lokaler på Børsen. Her kunne gæsterne for første gang i Danmark opleve mange af verdens fineste ur- og smykkemærker samlet på ét sted. Mærkernes egne eksperter kom til Danmark og kunne fremvise både de nyeste, mest værdifulde og også klassiske ure og smykker. Gæsterne kunne også møde Klarlunds egne urmagere og få indblik i arbejdet med den ekstreme finmekanik.

2019

Jubilæumsudstillingen blev en stor succes med fuldt hus alle dage. Allerede året efter kunne Klarlund derfor igen slå dørene op for en spektakulær udstilling på Børsen med ure og smykker.
Den store succes har gjort at udstillingen nu har været afholdt 8 år i træk, alle år med udsolgt og fuldt hus.

2023

Bucherer meddeler overtagelse af førende dansk ur- og smykkedetailforhandler, Klarlund. Det schweiziske familieejede firma Bucherer overtager danske traditionsrige hus Klarlund. Overtagelsen trådte i kraft d. 4. januar 2023 og vil give Bucherer Group mulighed for at væsentligt udvide sin markedsandel i Danmark. Med denne overtagelse vil den schweiziske luksusdetailforhandler overtage det danske firmas to butikker og værksted og således få adgang til nye kundesegmenter. Dette vil være en perfekt tilføjelse til det eksisterende klientel i Bucherer’s nuværende butik i det populære stormagasin Illum i København.