21. juni 2021
NOMOS Glashütte

Hos NOMOS Glashütte hænger design og urmagerhåndværket uløseligt sammen

Alle designs fra NOMOS Glashütte er præget af Bauhaus ideen om at kunst og håndværk skal smelte sammen til én og det er tydeligt at funktionalitet og simplicitet i designet, er en af grundstenene i NOMOS’ design. Her er alt overflødig ornamentering fjernet til fordel for et smartere og mere enkelt design.

NOMOS Glashütte Tangente med hvid skive

Håndværk med historie

I 1990 grundlagde Roland Schwertner NOMOS Glashütte, som har rødder i den lille tyske by Glashütte. I mere end 175 år har byen Glashütte været en af urmagerfagets højborge og deres arbejde er stadig præget af tradition, stolthed og passion for håndværket. I dag er NOMOS Glashütte den største producent af mekaniske ure i Tyskland og de har 260 ansatte siddende i den historiske gamle stationsbygning, der nu er omdannet til en smuk produktionshal i Glashüttes Schlottwitz district. Her sikrer de at produktionen og kvaliteten af NOMOS Glashütte urene lever op til den høje Glashütte standard. Dermed er byen Glashütte stadig grundpillen og hjertet i NOMOS.

Hos NOMOS Glashütte er alle urværker udviklet, designet og produceret inhouse af NOMOS i Glashütte hovedkvarteret i samarbejde med en række tyske universiteter. Langt de fleste processer skal udføres i hånden, fræsning af plader og broer, blåanløbning af skruer og finregulering af kalibre kræver en god tålmodighed, da det kan ofte tage flere år fra den første skitse, til uret ligger færdig og klar til salg i butikken.

Trendsættende og ligetil- essensen af NOMOS

NOMOS Glashütte Tangente Update med midnatsblå urskive
Det fantastiske innovative NOMOS in-house kalibre DUW6101 med quick-set dato, også kaldet Neomatik med dato

Tangente er en prisvindende klassiker der også er kendt som det runde ur med alle de rigtige vinkler, der perfekt indkapsler essensen af NOMOS Glashütte. Tangente har været en bestseller i mere end 25 år og nu har den fået et nyt lækkert udseende- der fremhæver det innovative urværk.

Tangente er en tidløs klassiker, det er også derfor det har taget flere år at udvikle det nye design til perfektion. Med Tangente er der ingen halve løsninger og godt design tager tid. Klarlund er derfor stolte over at kunne præsentere den nye Tangente Update med en smuk midnatsblå urskive. Uret har fået et helt nyt look blandt andet med en komplet gentænkning af datofunktionen. Det klassiske design forbliver, men nu med et mere sporty udtryk der fanger blikket. Urværket med den patenterede datofunktion har fået en fluorescerende grøn tilføjelse og datoen kan stilles både forfra og bagfra.

In-house urværket af højeste kvalitet

Det fantastiske innovative NOMOS in-house kalibre DUW6101 med quick-set dato, også kaldet Neomatik med dato. Uret måler 41 mm i diameter og er kun 7,8 mm i højden og har dermed proportioner der passer til NOMOS Glashüttes design ideologi- slankt, elegant og det skal passe perfekt under skjorteærmet.

Med den nye Tangente Update har NOMOS Glashütte endnu engang hævet baren for godt funktionelt design og excellent håndværk.

Elegant NOMOS Tangente med blå skive, passer perfekt under skjorteærmet
Slankt og elegant så det passer perfekt under skjorteærmet.

OPLEV ET UDVALG AF NOMOS FORSKELLIGE MODELLER I VORES BUTIKKER OG HER: