ure Rolex smykker & diamanter bryllup forretninger

Cartier tank americaine

Med Cartier Tank Americane modellen har Cartier tilføjet blødere kurver og et mere distingveret look til det klassiske Tank ur.

Historien om
Cartier & tank

Cartier Modeller

historien om Cartier & tank

TANK - EN HYLDEST
TIL FRIHEDEN

Louis Cartier designede i 1917 uret Tank, der er en hyldest til de allierede tanks, der hjalp med at befri Europa under Første Verdenskrig. Selve urkassen på Tank-uret tager udgangspunkt i de tekniske tegninger til en Renault-kampvogn. Et afgørende skridt i urets historie, der viser, at selv noget så usædvanligt som et krigsinstrument var i stand til at inspirere Louis Cartier til at skabe uimodståelig skønhed. I 1996 blev introduceret modellen Tank Francaise, hvor lænken tager udgangspunkt i formen på de enkelte led af larvefødderne.

Blandt Cartiers mange berømte beundrere, var den legendariske skuespillerinde Elizabeth Taylor.

TIDEN SOM SMYKKE

Louis-François Cartier grundlagde Cartier i 1847, da han overtog sin læremesters juvelerværksted i Paris. Cartier havde fra 1888 armbåndsure i sortimentet, men lavede lommeure allerede i 1853. Det store gennembrud kom nogle år senere omkring 1900-tallet, da en af datidens trendsættere dikterede, at det ikke længere var comme il faut at gå med lange handsker for societykvinder. Det nøgne håndled var blottet, og hvad var mere oplagt end at besmykke det med et dekorativt armbåndsur fra Cartier.

andre urmærker