ure Rolex smykker & diamanter bryllup forretninger

rolex day-date

Rolex Day-Date er det mest prestigefyldte og eksklusive ur i Rolex Oyster-kollektion. Det fåst kun i 18 karat guld eller platin. Da det blev lanceret i 1956, var det en nyskabelse: det var det første armbåndsur med kalender, hvor man ikke blot kunne aflæse datoen, men også ugedagen.

Historien om
navnet Rolex

Rolex Modeller

historien om navnet Rolex

Det mytiske navn

Der hersker en del mystik og uenighed omkring oprindelsen af navnet Rolex. Den enkle forklaring er, at navnet blot er udledt af det engelske ”rolling export”. Andre forklaringer er lidt mere komplekse og går på, at navnet er udledt af den franske talemåde ”horlogerie exquise”, der på dansk kan oversættes til ”udsøgt urmageri”.

armbåndsure
gøres pålidelig

Rolex leverandør, Aegler, producerede urværker af meget høj kvalitet og for at imødegå datidens opfattelse af, at armbåndsure var upålidelige, blev værkerne testet i anerkendte tidlaboratorier i Bienne. Klasse A-ratingen kom i hus, og siden forlangte Hans Wilsdorf, at alle Rolex’ urværker levede op til disse normer for kronometre.

Der er ingen tvivl om, at Hans Wilsdorf ud over en udsøgt sans for kvalitet også havde et skarpt øje for PR og markedsføring. Det vidner den måde, Rolex gang på gang forstod at blive associeret med de store og skelsættende begivenheder, som hele verdens øjne på et givet tidspunkt var rettet imod, om.

andre urmærker